Mit kunstværk stiger op fra mit indre univers. Følelser og tanker bygges op på lærredet. Fortid, nutid og fremtid blandes i et abstrakt univers, hvor farver regerer. Jeg arbejder intuitivt og ekspressivt, og ved aldrig helt, hvad jeg ender med – faktisk vil jeg heller ikke vide det.

Min inspiration kommer fra mine følelser, tanker og naturen, hvor fantasien styrer mere end virkeligheden. Jeg finder inspiration alle steder og påvirkes af de organiske former og naturens kraft, men min skabelse er rent abstrakt. Jeg har ikke en favoritfarve. Resultatet er et spejl af min sindstilstand i det nuværende øjeblik, som hele tiden er i forandring.

Jeg arbejder i akryl, fordi materialet passer til mine metoder. Jeg bruger mange lag og jeg kan godt lide at bruge vand, tynde lag og gennemsigtige farver. Skønheden i at bruge vand er, at udtrykket bliver tilfældigt og organisk, spændende og overraskende. Jeg bruger også blyant, kul og kridt til at afsløre form, bevægelse og blikfang. Det skaber dybde, perspektiv og bevægelse.

Når du ser på mit kunst, vil jeg have dig til at føle din sjæl, der taler gennem abstraktionen, som at lytte til et stykke musik, der går direkte til dit hjerte.

Mine malerier er nummereret, uden titel, fordi beskueren (dig) ikke skal påvirkes af min titel på maleriet. Måske rører maleriet dig et helt andet sted end mig, og jeg ønsker ikke du påvirkes af min titel.

Ingen af ​​mine malerier er ens – Hvert maleri er helt unik.

.

Om billedkunstneren

Jeg har været billedkunstner i snart 10 år, er autodidakt billedkunstner og nysgerrig og eksperimenterende af natur. Min stil har jeg ikke rigtig fundet, fordi der stadig er så meget jeg gerne vil afprøve og ikke er landet der hvor jeg kan sige – DET ER SÅDAN JEG VIL MALE, det kan JEG li’.

Om min malerejse

Min interesse for farver begyndte tilbage i 2005 efter at have afsluttet en Neo Feng Shui uddannelse (bevidst boligindretning) hvor jeg fik kendskab til farvernes betydning, og om hvordan farver påvirkede os. Det gjorde at jeg malede nogle vægge i mit hjem med forskellige farver, efter mit behov selvfølgelig… det havde jeg jo lige lært.

I 2009 var jeg gået ned med stress, søgte efter noget der kunne give mig ro og ikke stillede krav til mig. Jeg er uddannet teknisk assistent indenfor bygge og anlæg, så jeg kendte godt til perspektiv m.m.

Uden kendskab til det at være billedkunstner, kastede jeg mig ud i maleriet.

Jeg har tegnet meget med blyant som barn, men mit maleri har altid holdt sig indenfor det abstrakte, ekspressive og farverige kunst – Jeg ønskede at slippe kontrollen og bryde med perfektionismen når jeg malede.

Der gik ikke så lang tid inden jeg syntes jeg havde behov for at lære mere, tilmeldte mig derfor malekurser på aftenskolerne i Aalborg, og købte undervisning af andre kunstnere. Jeg har deltaget på male-retreats og kurser i kunstterapi. Alt sammen noget der har bidraget til at udvikle mig som billedkunstner.

.

Om at være billedkunstner

Det hele startede som en hobby og udviklede sig til at blive mere professionelt, med udstillinger rundt i landet og i dag undervise jeg også andre i det abstrakte maleri. Privat og på aftenskolen Fokus tidligere hos AOF i Aalborg.

Det var ikke mit ønske, at jeg skulle arbejde som billedkunstner, men sådan blev det. Det var svært at sælge de første malerier, fordi de var kommet til at betyde så meget for mig og jeg vidste pga. min malestil og teknikker, at jeg aldrig kunne skabe noget magen til. Det kan jeg stadig ikke, mine malerier er unikke og findes kun i ét eksemplar. I dag glæder det mig, at kunne glæde dig og andre med mit kunst.

Om mine malerier:

Når jeg maler, oplever jeg det som om farverne flyder sammen i en intens dans. En stor det af det der sker foran lærredet er ubevidst, jeg forsøger at holde tankerne ude (mit ego får besked på at træde tilbage og vente på jeg er klar til at analysere maleriet). Efter at have malet en rum tid, træder jeg tilbage og ser på mit maleri med kritiske øjne, hvordan er lys, skygger og kontraster? er der harmoni i farverne? er der balance i maleriet? hvilke følelser vækker maleriet i mig? hvis maleriet kunne tale, hvad ville det så fortælle? Nu smiler du måske men jeg forsøger at kommunikere med maleriet.

Hvorfor musik?

Musik er med til at skabe en stemning, som giver mig kontakt til en følelse eller væk fra en følelse og god til at distraherer mine tanker. For tanker er der, især den indre kritiker der konstant fortæller ”at jeg ikke er god nok” eller perfektionisten der siger ”at det kan jeg gøre bedre”. Dette er paradoksalt nok også min drivkraft til, at jeg fortsætter med at male og udvikle mig som billedkunstner.

Tilbage til musikken

Jeg finder stor indre ro i at lege og blande farver direkte på lærredet, når jeg hører musik. Bare lade hånden føre penslen rundt på lærredet. Rolig musik giver rolige mere intuitive strøg, rock musik kan give hurtige og ekspressive strøg. Dette kan være det første lag maling på lærredet og ofte en god bund til det færdige maleri.

Dybde og lag i malerierne.

Det er i arbejdet med farverne og lag af maling maleriet får liv, dybde og kontrast. Jeg elsker når jeg ser noget på maleriet der overrasker mig, og tænker waw det har jeg skabt, hvor er det smukt og spændende… Det ses bedst når du fysisk står overfor maleriet. Hvornår er maleriet færdig? – når det føles rigtigt 🙂

Kærlig hilsen
Helle Bejlegaard

PS. Jeg tilbyder male undervisning og kunstterapi på – detkreativeliv.dk