Jeg har været autodidakt billedkunstner siden 2009, nysgerrig og eksperimenterende af natur. Elsker farver men også det enkle og grafiske udtryk, hvilket afspejles i ekspressivt stil.

Min inspiration kommer fra mine følelser, tanker og naturen, hvor fantasien styrer mere end virkeligheden. Jeg finder inspiration alle steder og påvirkes af de organiske former og naturens farver, men min skabelse er rent abstrakt og ekspressivt. Jeg har ikke en favoritfarve. Resultatet er et spejl af min sindstilstand i det nuværende øjeblik, som hele tiden er i forandring.

Jeg arbejder i akryl på lærred, kan godt lide malingen tørrer hurtigt. Det kan ske jeg malere på papir, men her anvender jeg nogle hent andre teknikker. Jeg arbejder med mange lag og kan godt lide at bruge vand, tynde lag og transparente farver. Jeg anvender også blyant, kul og kridt til at afsløre form, rytme og og blikfang. Det skaber dybde, perspektiv og bevægelse.

Mine malerier er nummereret, uden titel, fordi jeg ikke ønsker beskueren (dig) skal påvirkes af min titel på maleriet.

Hvert maleri er helt unik se dem her.

I dag udstiller jeg hos gallerier, kunstforeninger, firmaer og hos private.
Tilbyder også malekurser, privatundervisning, kunstterapi og jeg er coach og mentor her på siden detkreativeliv.dk.

Min malerejse

Min interesse for farver startede tilbage i 2005 efter endt uddannelse som Neo Feng Shui konsulent. Der havde jeg lærte meget om farvernes betydning, og hvordan farver påvirkning os. Mit hus havde dengang mange farver på væggene, og meget lidt kunst.

I 2009 var jeg gået ned med stress, søgte efter noget der kunne give mig ro og genfinde balancen via maleriet.

Jeg har tegnet meget med blyant som barn, men mit maleri har altid holdt sig indenfor det abstrakte, ekspressive og farverige kunst – Jeg ønskede at slippe kontrollen og bryde med det perfekte hvor resultatet på forhånd ikke var kendt.

Der gik ikke så lang tid inden jeg syntes jeg havde behov for at lære mere, tilmeldte mig derfor malekurser på aftenskolerne i Aalborg, og købte undervisning af andre kunstnere. Jeg har deltaget på male-retreats og kurser i kunstterapi. Alt sammen noget der har bidraget til at udvikle mig som billedkunstner.

Om at male:

Når jeg maler, oplever jeg det som om farverne flyder sammen i en intens dans. En stor det af det der sker foran lærredet er ubevidst, jeg forsøger at holde tankerne ude (mit ego får besked på at træde tilbage og vente på jeg er klar til at analysere maleriet). Efter at have malet en rum tid, træder jeg tilbage og ser på mit maleri med kritiske øjne, hvordan er lys, skygger og kontraster? er der harmoni i farverne? er der balance i maleriet? hvilke følelser vækker maleriet i mig? hvis maleriet kunne tale, hvad ville det så fortælle? Nu smiler du måske men jeg forsøger at kommunikere med maleriet.

Om at være billedkunstner

Jeg opfatter stadig mig selv som en kunst studerende, selv om jeg har et stærkt fundament indenfor akrylmaleri, farver, teknikker, principper og kompositioner bliver jeg aldrig færdig med at lære. Ved at holde et åbent sind og en “hvad nu hvis” indstilling elsker jeg den legende, eksperimenterende og spontane frihed der er i at skabe. Det hele handler om processen.

Tak fordi du kiggede forbi.

Velkommen
Helle Bejlegaard

Kunstner Helle Bejlegaard