Billedkunstner-Helle-Bejlegaard

Det bedste sted at se på farver er i naturen, der kan vi se alle de harmoniske farver på alle årstider.

Når jeg maler eksperimenterer og leger jeg med farverne, farver kan skabe rolige og harmoniske men også dramatiske og spændende malerier. Farver betyder alt og jeg bliver glad af at arbejde med farver.

 

Om min malerejse

Jeg startede med at male i 2009 ikke fordi jeg havde ønsket det, men fordi min mor gav mig nogle akryl farver og et staffeli i fødselsdagsgave. Jeg var gået ned med stress og manglede noget der kunne give mig lidt ro og fordybelse. Uden nogen form for kendskab til det at male, kastede jeg mig over maleriet og jeg har malet lige siden.

Der gik ikke så lang tid inden jeg syntes jeg havde behov for at lære mere, tilmeldte mig derfor malekurser på aftenskolerne i Aalborg, og købte undervisning af andre kunstnere. Jeg har deltaget på male-retreats og kurser i kunstterapi. Alt sammen noget der har bidraget til at udvikle mig som billedkunstner.

 

Om at være billedkunstner

Det hele startede som en hobby og udviklede sig til at blive mere professionelt, med udstillinger rundt i landet og i dag undervise jeg andre i det abstrakte maleri.

Som barn tegnede jeg meget, men mit maleri har altid holdt sig indenfor det abstrakte, ekspressive og farverige kunst. Der kan jeg lege og eksperimentere med farver, teknikker, kul m.m. på lærred eller papir. Tænker der bliver jeg lidt endnu 🙂

 

Kærlig hilsen
Helle Bejlegaard

 

 

Helle Bejlegaard’s malerier er intuitiv og abstrakte

Kunst – Billedkunstner Helle Bejlegaard byder dig velkommen til hendes farverig verden fyldt med historier udtrykt i det abstrakte maleri. Hun bruger akryl maling på lærred eller papir. Farver i mange lag til at skabe de stoflige overflader med en lækker strukturer.  Malerierne kan fortælle historier, dem er du som beskuer selv med til at se, når du går på opdagelse i det abstrakte maleri. Derfor er hendes kunst uden titel, men nummereret.

Som du kan se herunder ligger Helle Bejlegaard’s kunst fordelt på 4 sider, værsgo at se dig omkring.
Kontakt mig hvis du finder noget i din smag.

 

Hvad er kunst egentlig?

Kunstnerens værk bliver til kunst i beskuerens øjne (sind), når maleriet kan påvirket beskueren. Det spændende sker når jeg får en oplevelse udover det sædvanlige – en såkaldt “aha oplevelse“ der berører mig følelsesmæssigt. Kunst får også en helt speciel betydning når du eller jeg selv har skabt kunst værket. Vi må heller ikke glemme at farver spiller en utrolig stor rolle i kunsten, da vi alle har en mening om farver. Farver er energi og kan påvirke os positivt eller negativt. Farver kan skaber liv, spænding, dybde og ro i et maleri.

Jeg vil nok definere kunst nogenlunde således; “Kunst skal på en eller anden måde påvirker eller udfordrer os æstetisk, følelsesmæssigt og/eller intellektuelt”.

 

Har du spørgsmål?
eller ønsker du at bestille et maleri efter eget farvevalg og størrelse?

Så skriv til Helle via kontakt siden, eller ring på 20 87 71 61.

Jeg har pt. ikke en web-shop til køb af abstrakte malerier, og må derfor bede dig tage personlig kontakt.

 

Om Maleen Rosel – Billedkunstner & kreativ

Maleen Rosel
Helle Maleen Rosel Bejlegaard

Maleen Rosel er mit kunstner navn, mit fulde navn er Helle Maleen Rosel Bejlegaard. Jeg har altid været kreativ og tegnede meget som barn, egentlig har jeg aldrig fokuseret på, hvad det kreative har givet mig, andet end jeg syntes det var sjovt. Jeg fik ro i mine tanker, og husker, at jeg var så glad og tilfreds med mig selv bagefter.

Senere gik jeg ned med stress, depression og led af et dårligt selvværd. Desuden er jeg særligt sensitiv og blev meget påvirket af negative stemninger og blev konstant overstimuleret. At lytte til min intuition og mærke mig selv, kunne jeg ikke og det gjorde mig endnu mere ked af det. Jeg havde ingen kontakt til mig selv, og ingen retning i livet.

Jeg har haft job hos ingeniører og entreprenører, med tegning, indkøb, tilbud, arbejdsmiljø og senest som miljøkoordinator. Jeg var meget anerkendt i mine job, men ville gerne noget andet, noget med mennesker.

Min interesse for mennesker og min egen stress, fik mig til at ændre retning. Jeg begyndte at læse til Id Life Coach, og afsluttede min 2-årige uddannelse med certificering hos Ole Vadum Dahl i Silkeborg.

Malerierne blev i første omgang grundlaget for en terapeutisk og følelsesforløsende periode, hvor jeg lærte meget om mig selv, om mine følelser og skyggesider. Tog på kursus i kunstterapi og oplevede stor fascination og glæde ved det at male, og blev bevidst om hvordan farver kan påvirke os.

Jeg bliver glad af at male, og jeg bliver frustreret, irriteret, kommer i tvivl, bliver udfordret og usikker. Men mest af alt bliver jeg glad. Jeg bliver glad mens jeg maler, jeg bliver glad når jeg ser de færdige abstrakte malerier, jeg bliver glad når jeg ser smilet i andre mennesker, mens de betragter mine malerier.

Det var ikke meningen, at jeg skulle sælge mine abstrakte malerier i starten, men det begyndte at blive til mange. Selv om det var rigtig svært at sælge dem, gav jeg slip og sælger nu malerierne signeret Maleen Rosel. Jeg har bl.a. udstillet på gallerier, kunstforeninger, hospitaler, fysioterapeuter og læger. I dag har jeg mit eget galleri i Drastrup tæt på City Syd i Aalborg SV.

I takt med min egen personlige udvikling, den bevidsthed jeg fik omkring det ikke at være glad som menneske og hvordan kunst og coaching kan kombineres til kunstterapi og sætte gang i en større personlig udvikling hos andre mennesker. Så jeg ikke andre muligheder end at starte mit eget firma By Maleen Rosel.

Jeg elsker mit arbejde. Jeg elsker at blive inspireret, derfor hjælper jeg mennesker til at åbne op for deres glæde og ressourcer, ellers kan de ikke inspirere mig. Vi kan lige så godt have det sjovt mens vi er her.

Velkommen
Helle Maleen Rosel Bejlegaard

 

PS. Har du lyst til at kigge på min anden hjemmeside Det Kreative Liv der er malekurser, kunstterapi og coaching. For dig der ønsker personlig udvikling.