Farver Nyt maleri

Jordfarver – nyt abstrakt maleri

Abstrakt-maleri-Helle-Bejlegaard

Dette maleri i jordfarver er jeg helt vild med

Der er noget helt specielt spændende og roligt over dette abstrakte maleri.

At male med jordfarver giver mig en helt særlig ro indeni, en følelse af at alt er roligt omkring mig. Det er selvfølgelig meget forskelligt hvordan vi oplever jordfarver, men at tage jordfarverne med ind i vores bolig giver lidt den samme følelse som, at gå en tur i naturen som også giver ro for sjælen.

Hvis du synes det ser meget sort ud er det fordi fotoet snyder lidt, jeg har malet med en meget mørk brun farve. Den mørke brune er meget blødere at se på, den føles/opleves varmere og samtidig bevares den store kontrast.

Jordfarver er en fællesbetegnelse for pigmenter som findes naturligt i jorden

Indtil 1800-tallet var det ikke muligt at skaffe mange forskellige farver som i dag. Jordfarverne var meget dominerende overalt, da de rene stærke farver var sjældne og dyre.  De syntetiske farver gjorde store fremskridt, og de klare farver blev lettere og billigere at benytte, med stor popularitet til følge. I dag er prisen den samme for alle farver.

 

Der er mange muligheder for at skabe disse jordfarver

Fordi alle komplementære farvepar ved blanding giver en gråbrun tone.

 

Abstrakt-maleri-Helle-Bejlegaard
HB18041 – 100×100 cm

Farvekontrast

Farvekontrasten her er lys-mørk.

Når vi taler om kontrasten lys-mørk er det også vigtigt at huske på balancen, balancen her er ligeligt fordelt, nogle vil måske foretrække det mere mørkt og andre mere lyst. Det er din personligesmag der afgør dette.

 

Maleri i jordfarver

En fordel med jordfarver er også at, du kan sætte alle andre farver til, fordi de brune farver opstår ved blanding af enten primær farverne (gul, rød og blå) eller også alle komplementære farvepar ex. orange og blå.

 

Maleriet i jordfarver hængt op på min væg i stuen.

Jeg kan godt lide det mere stilrene look… kan du ?

Abstrakt-maleri-Helle-Bejlegaard
Maleri i jordfarver

 

Er du interesseret i et maleri i jordfarver?

Så skriv til mig her KONTAKT.

Helle Bejlegaard

Jeg er autodidakt billedkunstner og har malet og udforsket farver og maleri i mere end 10 år. Er du interesseret i mine malerier? eller vil du have undervisning i maleriet? Så er du kommet det rette sted, for det handler ikke kun om at male, det handler også om mod til at turde og tror på du kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error

Nu kan du også følge mig på :)