Galleri-væg

Galleri-væg , Få 3 tips til ophæng af malerier ved trappe

Synes du det er svært at lave en galleri-væg?

I dette indlæg vil jeg give dig 3 tips til hvordan du hænge malerier op, på væggen ved trappen. Også fordi det er det sværeste sted at placerer malerier.

Der er ingen forskel på om trappen går til 1. sal eller ned til kælderen.

 

Tip 1:

Til dig der godt kan lide der er lidt orden i ophængningen og godt kan lide malerierne eller billedrammerne er ca. af samme størrelse.Find tommestokken frem og mål fra trappetrin til nederste kant, som vist på illustrationen herunder, du kan evt. sætte en lille streg med en blyant.

Tip 2:

Samme princip som tip 1 hvor du måler fra trappetrin og op, men denne gang til midt af din billedvæg.
På illustrationen kan du se hvordan den stiblede diagonale linie rører nogle af rammernes hjørner. Det giver ro, at øjet kan følge en lige linie som vises her.

 

Tip 3:

Samme princip som tip 1 & 2, men her klipper du skabeloner ud i papir/pap, der har samme mål som billeder du vil hænge op.
Så taper du dine skabeloner på væggen som vist på illustrationen herunder. På denne måde er det også let at banke søm i, hvilket er et arbejde der godt kan tage meget lang tid.

 

Du får lige et ekstra tip:

Starter med at hænge et maleri/billede op i midten, og det næste billede følger linien med pilen som galleri væggen viser. Igen har du nogle linier der giver ro, som øjet godt kan lide.

Held og lykke med ophængningen 🙂

Du er velkommen til at kommentere og stille spørgsmål.

Kærlig hilsen
Helle

Helle Bejlegaard

Jeg er autodidakt billedkunstner og har malet og udforsket farver og maleri i mere end 10 år. Er du interesseret i mine malerier? eller vil du have undervisning i maleriet? Så er du kommet det rette sted, for det handler ikke kun om at male, det handler også om mod til at turde og tror på du kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error

Nu kan du også følge mig på :)